tiistai 18. lokakuuta 2016

Sukupuolella ei ole väliä - ja paskat


Uusi tasa-arvosuunnitelma julkaistiin ja useampi media uutisoi onneksi virheellisesti, että koulussa ei enää sen mukaan saa puhua tytöistä ja pojista. Tämä kirvoitti ihmisissä ymmärrettävästi erittäin vihaisia kannanottoja. 

Se kirvoitti myös toisenlaisia, nykyiselle sukupuolipoliittiselle ilmapiirille hyvin tyypillisiä kannanottoja, joissa sukupuolen merkitystä ihmiselämälle vähätellään niin paljon kuin se on ikinä mahdollista. Tämä on yksi aikamme suurimmista valheista. Sukupuolella on järjettömän paljon väliä ihmiselämän kannalta.

Oletko eri mieltä?

Siinä tapauksessa olet seksuaaliselta suuntautumiseltasi varmasti pelkkä seksuaali eli sinulle kelpaa ihan kaikki, eikä sinulla ole mitään mieltymyksiä enemmän minkään sukupuolen suuntaan. 

Et kutsu itseäsi minkään sukupuolen edustajaksi koskaan, missään. Et edes työhakemuksissa etkä treffeille mentäessä. Sukupuolesi on niin vähäpätöinen asia, että sitä ei tarvitse mainita missään. Ei varsinkaan ensimmäisenä esitellessään itseään netissä.

Sinun kaveripiirisi ei koostunut lapsena eikä koostu aikuisenakaan pääasiassa omaa sukupuoltasi edustavista ihmisistä. Et nauti heidän kanssaan olemisesta ja siitä, että olette melko samanlaisia ja voitte keskustella asioista, joista ovat kiinnostuneita ja joita kokevat lähinnä sinun sukupuolesi edustajat. Tyttöjen illat ja poikien ryyppyreissut ja saunaillat ovat sinusta käsittämättömiä asioita etkä voi ymmärtää, miksi kukaan nauttii sellaisesta yhteisöllisyydestä oman sukupuolensa edustajien kesken.

Sinä et oleta ihmisistä mitään sukupuolen perusteella. Et oleta, että nainen käyttää naisten vaatteita, tai että mies pukeutuu juhliin pukuun. Et oleta, että nainen haluaa olla naisellinen eikä miehekäs, joten et myöskään kehu heitä kauniiksi ja naisellisiksi. Et oleta, että mies on kiinnostunut naisista seksuaalisessa mielessä. Et oleta, mies osaa vaihtaa jarrunesteet autoon todennäköisemmin kuin nainen. Et oleta, että kun nainen harrastaa seksiä, hän harrastaa vaginapenetraatiota.

Sukupuolesi ei vaikuta pukeutumiseesi mitenkään. Voit vetää mekon tai miesten puvun päällesi sukupuolestasi riippumatta ja uhraamatta ensimmäistkäkään ajatusta sille, mitä ympäristö mahtaa ajatella sinusta. Voit meikata tai olla meikkaamatta ja kävellä keskellä kaupunkia karvat kainaloissa ja jaloissa liehuen, koska sukupuoleen liittyvät kauneusihanteet ovat sinulle niin tyhjänpäiväisiä.

Jos raivostut jollekulle, saatat haukkua häntä suutuksissasi yhtä hyvin neitimäiseksi hinttariksi tai miehiseksi lattarintaiseksi lehmäksi sukupuolesta riippumatta, koska sukupuoli ei kerro mitään siitä, millaisista asioista ihminen loukkaantuu, etkä sinä oleta ihmisistä mitään heidän sukupuolensa perusteella.

Et kuluta aikaasi miettimällä miten sinua itseäsi sukupuolesi edustajana kohdellaan töissä, yhteiskunnassa tai missään. Et mieti asiaa edes sitä vertaa, että sinun pitäisi hokea sellaisia lauseita kuin "sukupuolella ei ole väliä". Asia on täysin itsestään selvä ilmankin.


Ei varmasti yllätä ketään, kun sanon, että en tunne ensimmäistäkään kriteerit täyttävää ihmistä. Ihmiset, jotka väittävät, että suhtautuvat kaikkiin ihmisiin vain ihmisinä ovat järjestään joko hieman yksinkertaisia idealisteja tai tekopyhiä valehtelijoita. 

Edes transpiirien kaikkein friikeimmät sukupuolisekopäät, joilla on ainakin viisi päivittäin vaihtelevaa sukupuolta, ja jotka eivät sanojensa mukaan oleta edes ihmisen sukupuolta hänen ulkomuotonsa perusteella eivät selviä tästä puhtain paperein. Cissukupuoliset liberaalit taas ovat näin väittäessään järjestään tyhjäpäitä, jotka eivät yksinkertaisesti hahmota puoliakaan asioista, joiden kautta sukupuoli heidän elämäänsä määrittää, tai joiden kautta he itse määrittelevät muita ihmisiä. Ensin he sanovat, että sukupuolella ei ole mitään väliä ja viiden sekunnin päästä he sanovat, että miehet ovat perseestä.


Transsukupuolisena olen hyvin kyllästynyt siihen, että tietyt ihmiset käyttävät minunkaltaisiani keppihevosina yrittäessään ajaa sukupuolineutraalia maailmankuvaansa. Sukupuolettomuus on pelkkää näytelmää. Miehet eivät suhtaudu naisiin samoin kuin miehiin, eivätkä naiset suhtaudu naisiin samoin kuin miehiin. Tytöt ja pojat ja miehet ja naiset ovat henkisesti hyvin erilaisia. Siitä on olemassa ainoastaan harvoja poikkeuksia.

Vastustan nykyistä, valheellista sukupuolen merkitystä ja sukupuolieroja vähättelevää kulttuuria. Minä en ole pelkkä seksuaali. Minulle on väliä sillä, mikä on ihmisen sukupuoli ja millaiset genitaalit hänellä on. Seksuaalisia intressejäni ei määritä kenenkään kokemus hänen sukupuolestaan vaan hänen kehonsa sukupuoli ja yleinen miehekkyytensä tai naisellisuutensa. Jos tämä loukkaa jotakuta, se on hänen ongelmansa. 

Minä en suhtaudu miehiin ja naisiin samoin, enkä oleta heistä samoja asioita, koska se on järjetöntä ja valtaosan mielestä myös epäkohteliasta. Miehet haluavat, että heistä oletetaan miehisiä asioita. Ei, että he pukeutuvat mekkoon eivätkä osaa vaihtaa renkaita autoon. Ihmisen sukupuolella on minulle väliä muussakin kuin seksuaalisessa kanssakäymisessä. Niin on valtaosalle muistakin ihmisistä. Ihmiset, jotka kaveeraavat ensimmäkseen vastakkaisen sukupuolen kanssa ovat harvinaisia, enimmäkseen tyttömäisiä poikia tai poikamaisia tyttöjä.

Olen sitä mieltä, että oikeus vaihtaa naisten tai miesten pukutiloihin pitäisi tulla ainoastaan sukupuolenkorjausprosessiin lähtemisen myötä, ei pelkän oman kokemuksen perusteella. Transtytöt ovat vaarassa tulla seksuaalisesti ahdistelluksi miesten tiloissa silloin, kun he näyttävät tytöiltä. Transpoikia syytetään tyttöjen seksuaalisesta ahdistelusta naisten tiloissa silloin, kun he näyttävät pojilta. Kokemukset eivät ahdisteluun vaikuta.

Sukupuoli ei ole pelkät genitaalit. Se on pohja, jonka päälle rakennamme koko minuutemme. Elekieli, äänenpainot, ulkonäkö, vaatetus, kaikki. Ne on rakennettu oman sukupuolisen minän päälle myös silloin, kun ne poikkeavat oman sukupuolen normista. Analysoimme itseämme ja toisiamme juuri sukupuoltemme edustajina valtaosan ajasta. Sukupuoli määrittää sosiaalista ja seksuaalista kanssakäymistämme lähes joka ikinen hetki, halusimme me sitä tai emme, tiedostimme sitä tai emme.

Sukupuoli on suurin ihmiselämää määrittävä seikka heti sen jälkeen, että edustamme ihmislajia, eikä se muutu, vaikka yhteiskunnasta yritettäisiin poistaa väkisin kaikki mahdollinen sukupuolijaottelu.