lauantai 15. lokakuuta 2016

Kun transaktivisteista tuli transfobeja


Feministinen transaktivismi tänä päivänä on oksettavaa. He yrittävät tehdä juuri samaa kuin uskovaiset eheyttäjät. Siinä, missä toinen demonisoi hoidot ja yrittää saada tulemaan kehon kanssa toimeen tarjoamalla ihanaa naiseutta, toinen demonisoi hoidot ja yrittää saada tulemaan kehon kanssa toimeen tarjoamalla jonkinlaista sosiaalista pseudomiehuutta ilman mieskehoa.

Alla on muutama esimerkki, jotka edustavat nykypäivän feminististä transaktivismia tyypillisimmillään.
Kirjoittaja puhuu itsemääräämisoikeuden puolesta, mutta kieltää heti seuraavaksi kenenkään oikeuden kokea transsukupuolisuutensa sairaudeksi, kehonsa vialliseksi tai edes osaksi omaa sukupuoltaan.

Hän sanoo, että kehoja voidaan muuttaa yhteiskunnan muodostamien sukupuolimääritelmien mukaisiksi, mutta hän ei sano sanaakaan siitä, että useimmat transsukupuoliset muuttavat kehojaan oman kokemuksensa mukaisiksi.

Hän kirjoittaa omasta, henkilökohtaisesta ahdistuksestaan sukupuolinormeihin liittyen, mainitsee tulleensa syrjityksi ja alkaneensa hävetä kehoaan. Hän kirjoittaa, että lähti transprosessiin sen vuoksi, että tulisi kohdatuksi omana itsenään ja sanoo, että niin tehdessään hän näkee alistuneensa yhteiskunnan sukupuolipaineiden edessä.

Sen jälkeen hän yleistää omat kokemuksensa koskemaan itsestäänselvästi kaikkia transsukupuolisia ja antaa ymmärtää, että transhoidot ovat ainoastaan syrjityille ja pahoinvoiville reppanoille, jotka haluavat päästä syrjinnästä eroon.

Viimeisenä hän huutaa caps lock päällä, että yhteiskunnan ongelmalliset sukupuolikäsitykset ovat kaikkien transsukupuolisten TODELLINEN ongelma ja sukupuolenkorjaushoidot ainoastaan tämän paikkaamista.Hänen tekstinsä on itsekeskeisyydessään kammottava. Se kieltää kaikkien muiden transsukupuolisten kuin hänenkaltaistensa olemassaolon. Transsukupuolisia, jotka eivät ole ahdistuneita sukupuolinormeista vaan jopa pitävät niistä, jotka eivät ole tulleet syrjityiksi tai jotka eivät ole koskaan hävenneet kehoaan (eri asia kuin kehodysforia) ei ole sen mukaan olemassakaan. Transsukupuolisia, jotka eivät kokeneet prosessiin lähtemistään johonkin alistumisena ei ole sen mukaan olemassa.

En jaa ensimmäistäkään hänen väitettään. En ole koskaan ajatellut, että minun pitäisi muuttaa kehoani. Minä halusin ja sain muuttaa sitä ja olen siitä erittäin kiitollinen. Sillä ei ole minkään valtakunnan tekemistä syrjinnän tai alistumisen kanssa. Alistumista sukupuolinormeihin olisi ollut olla lähtemättä prosessiin. Minä halusin muuttaa sitä siksi, että olisin maskuliinisempi, vahvempi ja minulla olisi penis. Että voisin tehdä kehollani asioita, joita sillä ei kiistämättöistä fyysisistä realiteeteista johtuen voinut tehdä aiemmin. Että näyttäisin mielestäni paremmalta. Miehet ovat minusta huomattavasti paremman näköinen ja muutenkin fysiologisesti mieluisampi sukupuoli.

Miehuus ei ole minulle sitä, miten minua puhutellaan tai mitä joku sattuu ajattelemaan minusta. Se on erittäin lihallista, fyysistä ja seksuaalista. Feministit ovat niin sekaisin omien sosiaalisten konstruktioidensa kanssa, että he ovat mitätöineet tämän puolen sukupuolisuudesta kokonaan. He ovat niin aggressiivisia itsemäärittelynsä kanssa, että yrittävät viedä toisilta jopa oikeuden kokea sukupuolensa lihallisena ominaisuutena, koska se loukkaa heidän omaa sukupuolikäsitystään.

Tekstin vaarallisin osuus on se, että siinä esitetään sukupuolenkorjaushoidot jonain asiana, josta voidaan luopua, kunhan sukupuolikäsityksiä muutetaan joksikin, todennäköisesti feministisen itsemäärittelyutopian mukaiseksi asiaksi. En puutu sen realistisuuteen, koska se ei ole tekstin kannalta olennaista ja käsittelin sitä edellisessä tekstissä.

Karmivinta on se, mitä tapahtuisi, jos heidän toiveensa toteutuisivat. Kaikki ne sadattuhannet transsukupuoliset, jotka tarvitsevat sukupuolenkorjaushoitoja aivan muista syistä kuin sukupuolirooleista traumatisoituneet terapian tarpeessa olevat feministit, ja joita sukupuolikäsitysten muuttuminen jonkinlaisiksi ei auta paskan vertaa, jäisivät kuin nallit kalliolle kuolemaan ja kärsimään ilman hoitoja, koska heitä ei ole näille ihmisille olemassa.
Seuraava teksti käsittelee transmiehiä ja kuukautisia. Kirjoittaja sanoo, että häntä satuttaa aivan helvetisti, että kuukautiset nähdään vain naisten kokemana asiana. 

Minua transmiehenä vituttaa helvetisti, että joku haluaa tieten tahtoen korostaa transmiesten kuukautisia. Minä kävin prosessin lävitse siksi, että saisin mieskehon ja minulla oletettaisiin olevan mieskeho. Minä vedän turpaan, jos kukaan uskaltaa sanoa minulle sanankaan kuukautisista.

Minä en ymmärrä mitä nämä ihmiset ajattelevat. Jos on tärkeää mainostaa, että transmiehelläkin voi olla kuukautiset, eikö heillä silloin pidä mainita voivan olla myös vagina, rinnat ja kyky synnyttää lapsia? Miksipä ei voida korostaa, että transmiehetkin voivat olla naisellisia, pukeutua mekkoon ja meikata? Tulevaisuus on mahtava, kun television rintaliivi-, mekko- ja tamponimainokset suunnataan naisille ja transmiehille. Kirjoittajakin pääsee takaisin siihen täysin samaan sukupuolilokeroon, josta hän halusi pois, mutta jolla on vain eri nimi.

Tämänkaltaisten ihmisten sukupuolikäsitys on yksi iso farssi. Kuvailemiani ihmisiä ei erota poikatytöstä mikään muu kuin se, että he nyt vain kokevat olevansa miehiä, vaikka heillä ei ole siihen ensimmäistäkään loogista syytä. He itse pahentavat transsukupuolisten asemaa.


Transaktivisteista, jotka taistelivat sen puolesta, että transmies saa olla mies, hän saa olla kehollisesti sukupuolinen olento ja hänen kehollisuuteensa saa kuulua parta ja mulkku, on tullut transfobeja, joista transmiehen on haluttava elää naiskehossa, ja joiden silmissä kiiluu halu demonisoida transmiehen miehinen kehonkuva, siihen liittyvä seksuaalisuus ja sukupuolenkorjaushoidot.

En halua joutua edustamaan kenenkään silmissä näiden ihmisten kanssa samaa ihmisryhmää tai olemaan missään tekemisissä heidän levittämänsä transmieskuvan kanssa, jonka mukaan jokainen transmies on heidänkaltaisensa syrjitty, menstruoiva reppana, joka lähti sukupuolenkorjausprosessiin ainoastaan sopiakseen sukupuolinormeihin. Väite on helvetin alentava.

Otan osaa jokaisen normaalin transsukupuolisen puolesta, joka joutuu taistelemaan näiden ihmispainajaisten tulevaisuudenkuvaa vastaan, jossa transmiehen osa on olla naiskehoinen olento, jolle on riitettävä se, että häntä puhutellaan miehenä, ja transnaisen mieskehoinen olento, jolle on riitettävä, että häntä puhutellaan naisena.

Toivon, että ensimmäinenkään ihminen, joka kokee omalla kehollaan olevan sukupuolen ja joka tarvitsee nimenomaan jonkin sukupuolen kehon eikä sukupuoliroolia, ei taivu näiden ihmisten alati kasvavaan painostukseen ja vaikene asiasta. Nämä ihmiset ovat todellisia ja aivan yhtä haitallisia kuin mikä tahansa muukin taho, joka levittää transsukupuolisista vääriä käsityksiä ja yrittää viedä transsukupuolisilta oikeuden sukupuolenkorjaushoitoihin jonkin oman eheytysideologiansa nojalla.

Minua ei kiinnosta paskaakaan onko siihen pyrkivä taho uskovainen, tärähtänt feministi vai toinen transsukupuolinen. Jokainen, joka yrittää tulla minun ja kehoni väliin on vihollinen.