maanantai 26. syyskuuta 2016

Sosiaalista miehuutta ilman mieskehoa ei ole olemassa


Feministit ovat yleensä sitä mieltä, että sukupuoli on sosiaalinen konstruktio ja jokaisen pitää saada määritellä sukupuolensa itse. Että jokaisen pitää saada olla sukupuoleton, sukupuolten välimuoto, mies tai nainen kehosta ja ulkomuodosta riippumatta.

Maailma, josta feministit haaveilevat on pelkästään yksi heidän utopioistaan, joka ei voi toteutua koskaan. Ihminen ei yksinkertaisesti voi tulla kohdelluksi miehenä tai sukupuolettomana, jos hänellä on naiskeho tai toisin päin.

Otetaan esimerkeiksi teini-ikäinen Laura, joka määrittelee itsensä mieheksi, Erkko, joka on mielestään sukupuoleton ja Juho, joka kokee olevansa nainen. He ovat "transsukupuolisia" joista kukaan ei halua mennä sukupuolenkorjaushoitoihin. Heille sukupuoli on pelkästään yksilön identiteetti ja heillä on mielestään oikeus tulla kohdelluiksi sellaisina kuin he kokevat olevansa.Juho on pitkä ja roteva ja jaksaa kantaa puolet suurempia tavaroita kuin hänen siskonsa ja äitinsä. Pitääkö heidän olla pyytämättä häneltä apua tai sanomatta tätä ääneen ja olla kutsumatta naiselliseksi itsensä kokevaa Juhoa vahingossakaan isoksi ja vahvaksi, jotta hänelle ei tule paha mieli? Pitääkö heidän esittää, että Juho on naisellinen eikä miehekäs ja että nämä termit voivat tarkoittaa ihan mitä tahansa?

Laura löytää hyvin nuorella iällä poikaystävän ja haluaa harrastaa yhdyntää hänen kanssaan. Lauran poikaystävän vanhemmille se sopisi. Heidän lapsensa on kuitenkin peniksellinen olento, joka ei imetä eikä ole tiineenä yheksää kuukautta, ja jonka koulunkäyntiä vahinkoraskaus ei keskeyttäisi. Pitääkö Lauran vanhempien esittää, että asia on hänen kohdallaan samoin ja olla näyttämättä paljon suurempaa huoltaan asiasta hänelle?

Laura liikkuu epämääräisessä poikaporukassa, jossa kaikki ovat häntä kolme vuotta vanhempia. Hän haluaa lähteä heidän kanssaan mökille juhlimaan ja maistelemaan alkoholia. Pitääkö Lauran vanhempien päästää hänet menemään sinne vatsaa vääntävästä huolesta huolimatta, koska he päästivät hänen veljensäkin aikanaan ja kieltää se fakta, että hänen riskinsä tulla hyväksikätetyksi on ekspotentiaalinen hänen veljeensä verrattuna?

Kun Laura haluaa mennä saunaan peniksellisten poikien kanssa, mutta poikia ahdistaa mennä saunaan hänen kanssaan, koska he pelkäävät, että heillä alkaa seisoa hänen seurassaan, onko Lauralla oikeus mennä sinne kaikkien muiden tunteista välittämättä? Pitääkö poikien esittää, että Laura on ihan kuten hekin?

Juho on ihastunut lesbonaiseen, joka ei tunnu lämpenevän hänelle, vaikka hän kulkee mekko päällä ja nätisti meikattuna ympäriinsä. Nainen ei pidä häntä naisena. Pitääkö hänen esittää, että syy on jossain muualla kuin Juhon mieskehossa?

Erkko ajelee ympäri kaupunkia harva se päivä 13-vuotiaita tyttöjä kyydissään. Hän heittää heitä kotiin sählyharkoista ilman, että ketään muita on autossa. Pitääkö tyttöjen vanhempien suhtautua häneen vähemmän epäilevästi kuin muihin keski-ikäisiin pikkutyttöjä autoissaan kuljettaviin peniksellisiin miehen näköisiin ihmisiin, koska hän kokee olevansa sukupuoleton luoja tietää mistä syystä?

Pitääkö Erkko vapauttaa asepalveluksesta, koska hän kokee olevansa sukupuoleton? Entä miten on Juhon ja Lauran laita? Leikitäänkö, että heistä Laura, tuo fyysiseltä suorituskyvyltään selkeästi Juhoa kehonsa vuoksi heikompi ja pienempi, kuukautisista kärsivä ja seksuaaliselle hyväksikäytölle altis olento on järkevää laittaa Juhon sijaan rintamalle?

Juho haluaa mennä naisten suihkuun. Naisia ahdistaa mennä sinne hänen kanssaan, koska he tuntevat olevansa ison peniksellisen otuksen seksuaalisten katseiden kohteena. Juhon tapauksessa se on ihan totta. Juho tykkää naisista ja tykkää tunkea penistään heidän sisäänsä, eikä halua eroon siitä. Hänen ainoa eronsa muihin miehiin on se, että hän pukeutuu mekkoon ja kokee jostain syystä olevansa nainen. Pitääkö Juhon kokemuksen mennä naisten tunteiden edelle?Maailma, josta feministit haaveilevat on ainoastaan loputonta esittämistä ja ikävien tosiasioiden kieltämistä. Erilainen kohtelumme on seurausta biologisista ominaisuuksistamme. Yritykset erottaa sukupuolirooli kehosta ovat yksinkertaisesti naurettavia.

Se, että minä olen transsukupuolinen ei velvoita minua osallistumaan kaikenlaiseen hulluuteen. Jos minulla olisi vaginan kanssa syntynyt lapsi, minä pitäisin hänestä huolta. Se tekisi minusta automaattisesti seksistin, joka kohtelee häntä eri tavalla kuin peniksen kanssa syntyneitä. Maailma vain sattuu olemaan heille erilainen paikka kuin peniksellisille, haluttiin tai ei.

Jokainen on oikeutettu kokemaan itsensä kuten kokee, mutta maailmaa ei voi vaatia pyörimään pelkästään ihmisten kokemusten pohjalta. Jos joku haluaa elää jonkinlaisessa kehossa eikä halua muuttaa sitä, hän kestää myös siitä väistämättä seuraavat sosiaaliset realiteetit. 

Miesrooli ilman mieskehoa on ainoastaan miehenä puhuteltavan rekkalesbon rooli. Sillä ei ole mitään tekemistä varsinaisen miehuuden kanssa, joka on seuraus mieskehon ja sen fyysisten ominaisuuksien omistamisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.