perjantai 6. lokakuuta 2017

Epäbinääriset, jotka eivät pysy tontillaan


Transyhteisön ylivoimaisesti näkyvin osa ja leimallisin ominaisuus on nykyään kaikenlainen sukupuoliahdistus ja monimutkaisen, vaihtelevan, epäbinäärisen sukupuoli-identiteetin ilosanoman levittäminen. Pakettiin kuuluu myös feministinen sukupuolikäsitys kehosta irallisena ominaisuutena sekä halu tuhota patriarkaalinen cisseksistinen sukupuolijärjestelmä, joka on syypää kaikkeen pahaan maailmassa.  

Ne transsukupuoliset, joiden identiteetti on aina ollut yksinkertainen ja vakaa mies- tai naisidentiteetti ovat hiljainen, transyhteisössä syrjäänvetäytynyt osa, jonka olemassaolo on pikkuhiljaa unohdettu täysin. Koko transyhteisö on nykyään käytännössä vain yksi iso muunsukupuolisten ja muiden epäbinääristen ihmisten leikkikenttä. 

Enää ei ole olemassa transaktivismia, jossa ei toitoteta kuinka vaihteleva, epävakaa ja monimutkainen asia sukupuoli-identiteetti on. 

Ei ole olemassa transaktivismia, jossa ei toitoteta kuinka ahdistavia sukupuolinormit ovat ja kuinka kaksi sukupuolta on kaikista ahdistavaa ja riittämätöntä. 

Ei ole olemassa transaktivismia, jossa ei toitoteta kuinka kaikissa meissä on feminiininen ja maskuliininen puoli.

Jos sukupuoli-identiteettisi ei ole epävakaa eikä monimutkainen, et koe ahistusta sukupuolinormeista tai kahdesta sukupuolesta, etkä koe, että sinussa olisi juuri minkäänlaista feminiinistä tai maskuliinista puolta, olet vain väärässä ja cisteemin alistama ja rajoittama reppana.

Muunsukupuoliset ja muut epäbinääriset tarpeineen määrittävät nykyään transyhteisön normit. Iso osa myös transsukupuolisista kokee, että on aivan yhtä epäkohteliasta kysyä ihmisiltä heidän pronominejaan kuin olisi sukupuoltaankin. Jos sinulta pitää kysyä, että mitä pronomineja tai termejä sinusta käytetään, se tarkoittaa, että näytät sukupuolten välimuodolta. Ja se on useimmista ihmisistä helvetin ikävää.

Kun tahot, joista sukupuolta ei näe naamasta eikä keholla ole väliä ovat kuitenkin sitä mieltä, että on epäkohteliasta olettaa, että miehen näköinen on mies ja naisen näköinen on nainen, pronominien ja termien kysyminen ihmiseltä erikseen on ainoa hyväksyttävä toiminitatapa. Ihan sama, vaikka se olisi valtaosasta perseestä.



Epäbinääriset ovat myös omineet termit transnainen ja transmies. Niitä käyttävät avoimesti esimerkiksi useat muunsukupuoliset, jotka eivät ole transsukupuolisia miehiä ja -naisia, (transsukupuolisia, jotka identifioituvat yksiselitteisesti miehiksi tai naisiksi) mutta jotka jostain syystä katsovat, että heillä on oikeus kutsua itseään sellaisiksi.

Tämän terminvenyttämisen avulla he voivat olla osa sekä muunsukupuolisten ryhmiä että transmiesten ja -naisten ryhmiä. Ei ole mitään paikkaa, missä voisi olla rauhassa heiltä ja heidän loputtomalta sukupuoliahdistukseltaan.

Kun joku toimittaja kysyy johonkin asiaan transsukupuolisen miehen tai naisen mielipidettä, eiköhän tähän tuppaudu vastaamaan joku muunsukupuolinen, joka kokee olevansa ehkä 60% mies ja 40% nainen, mutta joka nyt vain kokee, että juuri hänellä on oikeus puhua tavanomaisten transmiesten tai -naisten suulla asioista ja välittää kansalle kuvaa, että myös binääristen transsukupuolisten sukupuoli on helvetin kompleksinen ja epävakaa ominaisuus.

Kun transyhteisössä kysytään transmiesten ja -naisten mielipidettä jostain, eiköhän joukkoon tuppaudu kysymättä useampi muunsukupuolinen kertomaan omia näkemyksiään ja esiintymään transmiehenä tai -naisena. Ja eiköhän se muunsukupuolinen toitota suureen ääneen, kuinka mahtavaa hänestä on keskustella tyttöjen kanssa tisseistä ja menkoista, kunhan ne tytöt vaan puhuttelevat häntä miehenä.

Ja jos tavanomaiset transmiehet ja -naiset joskus saavat puheenvuoron, eiköhän löydy heti lauma monimutkaisen identiteetin omistavia sukupuolivähemmistöjä vaahtoamaan bussin alle työntämisestä, stereotypioista ja siitä, kuinka väärässä he ovat kaikessa ja kuinka truscumit kehtaavat edes avata suunsa ja kertoa omia näkemyksiään transsukupuolisuudesta ja sukupuoliasioista. 

Koska ainoa oikea totuus niistä tulee feministisen, sukupuolta kehosta erillisenä ominaisuutena pitävän, pojaksi, tytöksi ja poikatytöksi vuoropäivinä identifioituvan, kehodysforiattoman, transprosessia tarvitsevia transsukupuolisia medikalisaation uhreiksi väittävän queerhörhön suusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.